Psykoterapi i praksis

Én af mine styrker er at opbygge en relation, uanset hvem du er. Jeg tror på, at vi alle kan få det bedre med os selv og andre og mindske ensomhedsfølelse ved at arbejde os væk fra gamle uhensigtsmæssige mønstre. Men for at kunne skabe nye og bedre mønstre for os selv, må vi først lære dem, som vi har at kende. Det kræver en tryg relation, hvor der er plads til alle følelser som skam, vrede, angst og sorg ect. Følelser opstår altid i relationer. Din og min relation er i terapien dit nære og trygge øvested. Når du lærer at mærke og tale om, hvordan du har det, reduceres den stressenergi, der er i de følelser, du har undgået. Du får dermed bedre mulighed for at få indsigt i den dybere årsag til, at følelserne har overvældet dig.

Undersøgelser viser, at relationen mellem du som klient og jeg som terapeut er helt afgørende for, at terapien kan skabe en udvikling i dig. Hvis terapien hjælper dig, vil du formentlig føle lettelse i din tilstand efter 3- 4 sessioner. Hvis ikke, må vi tale om, hvad vi kan ændre, eller om en anden terapeut vil være en bedre hjælp for dig.

Nogen mennesker er ikke vokset op med at deres nærmeste kunne tale om følelser og har derfor ikke selv lært det. Det kan derfor være uvant og angstfyldt at møde en terapeut, der interesserer sig for, hvordan DU har det. De første samtaler kan derfor blive af mere støttende karakter. Jeg har god erfaring med at anvende små undervisende elementer i terapien, som kan være en hjælp til at åbne op for, hvordan det er inde i dig.